Altijd op de hoogte van de laatste berichten van de Belastingdienst. Bekijk hieronder de laatste berichten voor zowel ondernemers als ook particulieren.

RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor ondernemers
RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor Particulieren
 • Belastingdienst start met het versturen van voorlopige aanslagen 2024 5 december 2023
  Ruim 4 miljoen mensen ontvangen vanaf 5 december van de Belastingdienst een voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2024. Met een voorlopige aanslag kunnen mensen in het lopende jaar alvast geld terugkrijgen of juist gespreid betalen.
 • Inloggen Mijn toeslagen vanaf 2024 alleen met DigiD app of sms-controle 4 december 2023
  Vanaf 1 januari 2024 kunt u alleen nog inloggen op Mijn toeslagen met de DigiD app of met een sms-controle. U kunt dan dus niet meer inloggen met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. Door deze extra beveiliging zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd.
 • Voorschotbeschikking met de post 23 november 2023
  Hebt u een brief gekregen over hoeveel toeslag u volgend jaar krijgt? En vraagt u zich af waarom u een brief krijgt terwijl u het bericht eerdere jaren alleen digitaal kreeg? Wij sturen vanaf dit jaar dit bericht ook weer met de post. U krijgt de voorschotbeschikking ook nog steeds in uw Berichtenbox en in […]
 • Toeslagen kleurt steeds een beetje meer geel 26 oktober 2023
  De komende tijd zult u wat veranderingen zien in onze brieven en enveloppen, de app Kinderopvangtoeslag, op toeslagen.nl, in Mijn toeslagen en op de sociale media. Toeslagen krijgt namelijk een andere huisstijl. De grootste verandering is dat de rode kleur verdwijnt. In plaats daarvan komt de kleur donkergeel. Ook verandert ons logo een beetje. Toeslagen […]
 • Uw (voorlopige) aanslag schenkbelasting en mogelijke gevolgen voor box 3 16 oktober 2023
  Moet u in 2023 schenkbelasting betalen over een schenking? En hebt u dit jaar aangifte gedaan of gaat u dat nog doen? Dan kan het gebeuren dat uw box 3-inkomen in 2024 hoger uitvalt. Lees in dit bericht wat dit voor u betekent.
 • Belastingplicht bzm: bepaalde uitzonderingen vervallen vanaf 1 oktober 2023 21 september 2023
  Hebt u een vrachtauto(combinatie) met een toegestane maximum massa van 12.000 kilo of meer, en betaalt u nog geen belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Mogelijk moet u vanaf 1 oktober 2023 wél bzm betalen en aangifte bzm doen.
 • Hebt u een brief gekregen dat we te betalen toeslag gaan verrekenen? 15 augustus 2023
  Misschien vraagt u zich dan af hoe dat zit. We snappen dat het geen goed nieuws is als u opeens minder toeslag krijgt doordat wij gaan verrekenen.