Altijd op de hoogte van de laatste berichten van de Belastingdienst. Bekijk hieronder de laatste berichten voor zowel ondernemers als ook particulieren.

RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor ondernemers
  • Aanslagen Vpb 2022 met voort te wentelen voorheffingen opgelegd 22 juli 2024
    Bij definitieve aanslagen vennootschapsbelasting 2022 waarin voorheffingen worden verrekend, ontvangt u een aparte beschikking. Dit vanwege problemen bij het vaststellen van de voort te wentelen voorheffingen. De aanslag bevat het bedrag aan verrekende voorheffingen. Is het bedrag aan voorheffingen hoger dan het bedrag dat u verschuldigd bent aan vennootschapsbelasting? Dan ontvangt u tegelijk met de […]
  • Aangifte en opgaaf dividendbelasting vanaf 1 juli alleen nog online 1 juli 2024
    Voor dividenduitkeringen uit 2024 kunt u vanaf 1 juli alleen nog online aangifte en opgaaf dividendbelasting doen.
  • Oude portaal sluit binnenkort: stap over vóór 1 juli 2024 17 juni 2024
    De Belastingdienst sluit op 1 juli 2024 definitief het oude portaal voor ondernemers. Alle ondernemers die het oude portaal nu nog gebruiken, moeten overstappen naar het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener.
  • Doe uw aangifte en opgaaf dividendbelasting voortaan digitaal 22 mei 2024
    Vanaf 1 juli 2024 moet u voor dividenduitkeringen uit 2024 digitaal aangifte en opgaaf dividendbelasting doen. Gebruikt u wel het papieren formulier? Dan nemen wij uw aangifte of opgaaf niet in behandeling.
  • Aanslag vennootschapsbelasting 2022 met voort te wentelen voorheffingen vertraagd 11 april 2024
    Definitieve aanslagen vennootschapsbelasting 2022 waarin voorheffingen worden verrekend, zijn mogelijk vertraagd. Dit vanwege problemen bij het vaststellen van de beschikking voort te wentelen voorheffingen. Is het bedrag aan voorheffingen hoger dan het bedrag dat u verschuldigd bent aan vennootschapsbelasting? Dan ontvangt u de definitieve aanslag mogelijk later.
  • Belastingplicht bzm: bepaalde uitzonderingen zijn vervallen sinds 1 oktober 2023 21 september 2023
    Hebt u een vrachtauto(combinatie) met een toegestane maximum massa van 12.000 kilo of meer, en betaalt u nog geen belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Misschien moet u voortaan wél aangifte bzm doen en bzm betalen.
RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor Particulieren
  • Een telefoonnummer opgeven in Mijn toeslagen 28 juni 2024
    U kunt uw telefoonnummer opgeven in Mijn toeslagen. Dan kunnen we u bellen als we iets belangrijks willen vertellen over uw toeslag. Of als we een vraag hebben of een tip willen geven. We gebruiken het telefoonnummer alleen als het over uw toeslag gaat.
  • De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan over het box 3-inkomen 6 juni 2024
    In juni heeft de Hoge Raad (HR) meerdere uitspraken gedaan over de manier waarop nu het inkomen uit vermogen (box 3) wordt berekend. Volgens de uitspraak is de berekening in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Volgens de uitspraak moeten wij alleen het werkelijk rendement op uw vermogen belasten, […]
  • U krijgt binnenkort een nieuwe berekening van de huurtoeslag voor 2024 16 mei 2024
    Uw huurtoeslag voor 2024 wordt een beetje hoger. Hiermee wil de overheid de koopkracht ondersteunen. Daarom krijgt iedereen een nieuwe berekening. U kunt over heel 2024 in totaal maximaal € 36,60 extra huurtoeslag krijgen. Dit bedrag wordt dan verdeeld over de komende maanden. U krijgt dus iedere maand een klein bedrag erbij.
  • Verzoeken om schadevergoeding inkomensafhankelijke huurverhoging afgewezen 11 maart 2024
    De Belastingdienst verstrekt in het kader van de inkomensafhankelijke huurverhogingen inkomensverklaringen aan verhuurders. Hiermee wordt beoogd ‘scheefwonen’ tegen te gaan. De Hoge Raad heeft eind 2022 geoordeeld dat voor deze verstrekkingen in de periode van 1 maart 2013 tot 1 april 2016 de wettelijke basis onvoldoende was. Zo'n 7.000 huurders hebben naar aanleiding hiervan verzocht […]
  • Online aangifte schenkbelasting 2024 beschikbaar 1 maart 2024
    Krijgt u in 2024 een schenking van meer dan € 6.633 van uw ouders? Of van iemand van anders meer dan € 2.658? Dan moet u aangifte schenkbelasting doen. De online aangifte schenkbelasting 2024 staat nu voor u klaar in Mijn Belastingdienst.
  • Online aangifte erfbelasting 2024 beschikbaar 1 maart 2024
    Moet u aangifte erfbelasting doen door een overlijden in 2024? De online aangifte erfbelasting 2024 staat nu voor u klaar in Mijn Belastingdienst.
  • Inkomensverklaring voor kwalificerend buitenlands belastingplichtigen niet altijd meer nodig 29 februari 2024
    Hebt u ons eerder een inkomensverklaring gestuurd, en bent u nog steeds een kwalificerend buitenlands belastingplichtige? Dan hoeft u ons geen nieuwe inkomensverklaring te sturen.