Altijd op de hoogte van de laatste berichten van de Belastingdienst. Bekijk hieronder de laatste berichten voor zowel ondernemers als ook particulieren.

RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor ondernemers
RSS Nieuws berichten Belastingdienst voor Particulieren
 • U krijgt binnenkort een nieuwe berekening van de huurtoeslag voor 2024 16 mei 2024
  Uw huurtoeslag voor 2024 wordt een beetje hoger. Hiermee wil de overheid de koopkracht ondersteunen. Daarom krijgt iedereen een nieuwe berekening. U kunt maximaal € 36,60 extra huurtoeslag over heel 2024 krijgen.
 • Verandering betaling fijnstoftoeslag in 2024 24 april 2024
  Vanaf 2024 gaat de Belastingdienst de motorrijtuigenbelasting voor personenauto’s en bestelauto’s innen via een nieuw systeem. Daardoor verandert de betaling van de fijnstoftoeslag en de motorrijtuigenbelasting.
 • Hulpmiddel 'Waarde going concern berekenen' nu ook geschikt voor 2024 15 april 2024
  Het hulpmiddel 'Waarde going concern berekenen' is actueel gemaakt. U kunt het nu ook gebruiken om de waarde going concern te berekenen van een agrarisch bedrijf dat u in 2024 hebt gekregen door een erfenis of schenking. Deze waarde hebt u nodig voor uw aangifte erfbelasting of schenkbelasting.
 • Inloggen Mijn toeslagen alleen met DigiD app of sms-controle 25 maart 2024
  U kunt alleen nog inloggen op Mijn toeslagen met de DigiD app of met een sms-controle. U kunt dus niet meer inloggen met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Door deze nieuwe manier van inloggen zijn uw persoonlijke gegevens nog beter beschermd.
 • Uw machtigingen voor uw intermediair inzien of intrekken 25 maart 2024
  Maakt u voor uw belastingzaken gebruik van een belastingadviseur of boekhouder (intermediair)? En hebt u uw intermediair gemachtigd om digitale gegevens van u te ontvangen via ons? Vanaf 1 augustus 2023 kunt u als particulier of ondernemer uw geregistreerde machtigingen zelf inzien of eventueel intrekken. Deze functionaliteit is sinds 21 maart 2024 uitgebreid voor medewerkers […]
 • App Toeslagen: eenvoudig uw toeslagen checken en aanpassen 13 maart 2024
  Krijgt u toeslagen en wilt u meteen uw gewijzigde inkomen doorgeven? Of even checken of uw gegevens nog kloppen? Dat kan nu snel, veilig en gemakkelijk met de app Toeslagen. Je kan géén toeslag aanvragen met de app. Dat doe je met Mijn toeslagen.
 • Verzoeken om schadevergoeding inkomensafhankelijke huurverhoging afgewezen 11 maart 2024
  De Belastingdienst verstrekt in het kader van de inkomensafhankelijke huurverhogingen inkomensverklaringen aan verhuurders. Hiermee wordt beoogd ‘scheefwonen’ tegen te gaan. De Hoge Raad heeft eind 2022 geoordeeld dat voor deze verstrekkingen in de periode van 1 maart 2013 tot 1 april 2016 de wettelijke basis onvoldoende was. Zo'n 7.000 huurders hebben naar aanleiding hiervan verzocht […]